Friday, 25 February 2011

Pengenalan~

Salam 1 Malaysia kepada rakan-rakan sekalian..Selamat datang ke blog rasmi Kelab Fasilitator Dewan Penginapan Pelajar Bank Rakyat..Di ruangan ini akan dipaparkan segala maklumat mengenai perjalanan aktiviti yang berlangsung sepanjang tahun 2011..selain itu info-info terkini juga akan dikemaskini dari masa ke semasa..

Seperti yang kita semua sedia maklum, Kelab Fasilitator Dewan Penginapan Pelajar Bank Rakyat telah lama bertapak di Universiti Utara Malaysia. Kelab fasilitator ini merupakan salah satu kelab yang aktif bergerak dalam membantu para pelajar yang menghadapi kesulitan. Kelab Fasilitator berpegang kepada motto "Sekali Fasi, Selamanya Fasi" dan prinsip 4K - Ketepatan masa, Kejujuran, Keterbukaan, Kerahsiaan.


Untuk pengetahuan semua, Kelab Fasilitator DPP Bank Rakyat telah ditubuhkan pada tahun 2006 yang mana bilangan ahli pada masa itu hanyalah 20 orang. Kini, setelah hampir 5 tahun Kelab Fasilitator bertapak di Universiti Utara Malaysia, bilangan ahli semakin meningkat dari tahun ke tahun. Kelab Fasilitator telah berjaya melahirkan pemimpin-pemimpin yang berkaliber dan berwibawa. Seperti contoh ada dalam kalangan ahli fasilitator telah berjaya menempatkan diri sebagai Majlis Perwakilan Pelajar UUM dan ada juga menjawat jawatan sebagai Jawatankuasa Pembangunan Mahasiswa DPP Bank Rakyat atau kini dikenali sebagai Jawatankuasa Kebajikan dan Pembangunan Sahsiah DPP Bank Rakyat. Semuanya bermula daripada menjadi ahli Kelab Fasilitator Dewan Penginapan Pelajar Bank Rakyat.

Oleh itu, diharap kepada mana-mana ahli fasilitator dapat bergerak dengan lebih aktif dalam menaikkan lagi nama Kelab Fasilitator DPP Bank Rakyat ke peringkat Universiti dan seterusnya ke peringkat antarabangsa.

"Sekali Fasi, Selamanya Fasi".

No comments:

Post a Comment